Корнелия Нинова: Президентът ме атакува, защото иска да срине БСП и тя да стане послушна партия

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Има лична атака към мен. Чрез възстановяването на уволнени от мен хора е връщане на стари модел на задкулисие. Това заяви в студиото на Нова ТВ лидерът на БСП и екс икономически министър Корнелия Нинова

Авторите на кампанията срещу мен е от тези, които управляват сега, респективно президента. Но виждаме и по-далечната цел – сваляне на правителството, но и не само това. Голямата цел е да се срине БСП, да се овладее и тя да стане послушна партия. Защото ние се изчистихме от задкулисие и еднолични интереси, ние сме партия, която си слуша народа, посочи партийният лидер. 

Нинова увери, че БСП се готви за изборите, имаме какво да кажем на хората. Тя се надява хората да са усетили подкрепата на държавата, която са успели да върнат през този кратък период на управление. И беше категорична, че с ГЕРБ и ДПС никога няма  да управляват. БСП ще търси партньорство с формациите, с които е управлявала досега. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предизборно удари доскорошните си коалиционни партньори от "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Те разказа, че докато управлявали, двамата в качеството си на премиер и вицепремир не искали да се срещат с бизнеса и работодателите. Затова се налагало тя да ги води за ръка на разговорите.

"Тогава Асен Василев и Кирил Петков не приемаха радушно среща с работодателите и не одобряваха техните искания. Тогава ги водих за ръка на тези срещи, те излизаха от зала, аз ги връщах и се справихме с тези мерки. Това, което остава и ни тревожи и тогава, и сега е, че не започват разговори с “Газпром”", разказа Нинова.

Тя упрекна служебния кабинет, че не започва веднага преговори с "Газпром". "На 3 август съставиха кризисен щаб и оттогава нито веднъж не са се събрали", коментира тя. На въпрос как можем да гарантираме, че "Газпром" няма да ни спре газа, Нинова каза, че когато се защитавали националните интереси и се подходи прагматично, това нямало да се случи.