Костадин Ангелов към Лена Бориславова: Продължавайте с лъжите, далеч няма да стигнете

Костадин Ангелов

Костадин Ангелов

Слушам Лена Бориславова и вече съм абсолютно убеден, че тези хора не правят разлика между желано и възможно. Винаги така става, когато си чувал нещо за системата на здравеопазването, поназнайваш нещо, но не я познаваш.

Това написа бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов по повод твърдението на началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, че "преди 1 януари 2023 г. ще има едно качествено увеличение по траен начин на заплатите на медицинските сестри". Според Бориславова "минималната основна заплата за лекари с една специалност ще бъде 2000 лв, а за медицинските сестри тя ще бъде 1500 лв".

"Тотално неразбиране на функционирането на трудовото законодателство и формирането на трудовото възнаграждение. Непознаване на търговския закон, непознаване на договорите за възлагане на управлението. Няма директор на държавна болница със заплата, която да е повече от 3 средни брутни работни заплати за болницата, но не повече от 12 минимални работни заплати за страната", написа още Костадинов и добави: Мила Лена, жалко за държавата. Жалко за системата. Продължавайте с лъжите!

Далеч няма да стигнете!