Костадинов пак атакува кабинета с антибългарски хибридки

Време е държавата да бъде преоснована, подчерат депутатът

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов продължава да атакува управляващите в странат с антибългарски хибридки. Депутатът, който не крие своята привързаност към режима на Путин, отправи днес въпрос в парламента как посещението на министъра на отбраната на САЩ ни подпомага в ситуацията на изострения военен конфликт в Украйна, предизвикан от Русия и чиято развръзка зависи очевидно единствено от президента Владим Путин. 

От трибуната на Нарадното събрание той прочета нарочна деклация от името на парламентарната група на "Възраждане", предаде репортер на БГНЕС.

"Българските медии от вчера съобщават за предстояща в нашата страна визита на министъра на отбраната на САЩ. Причината на това посещение в Европа е фокусирано върху подкрепата на съюзниците на САЩ в Европа. Българското правителство не е способно да прозре, че съюзниците ни правят всичко необходимо да ни водят към един военен конфликт, в който ние нямаме роля, който се води по източната границата на Алианса и заплашвав да превърне България във фронтова линия. Дойде време за преосноваване на Българската държава, с грижа за българите"

По думите му отбраната на страната ни се предоставя в момента в ръцете на чужди войски и чужди генерали.

"Какво става с чертежите на самолети, които ГЕРБ закупи за 2 млрд. лева и защо договорът за F-16 е засекретен по искане на американската страна? Трябва да се напомни, че САЩ не плаща наем за американските бази у нас. Чуждите бази трябва да се изтеглят от България", заяви той. 

Спорeд него базите не са на НАТО, а на САЩ. "Нужно е укрепване на армията. България не е нито НАТО, нито ЕС. Съюзите са временни явления", смята Костадинов.


Костадинов отбеляза още, че всички виждаме, случващото се в Украйна, а именно че умират хора и от двете страни. "Излиза, че според българския министър-председател независимостта е израз на страхливост, а зависимостта е повод за гордост", заяви още Костадинов.

От думите на партийният лидер става ясно, че той напълно пренебрегва очевадния факт, че виновни за тази братоубийствена война не са Путин и Русия, опитвайки се да вменява несъстоятелни, пропагандни внушения за зависимости на България от страна на САЩ и съюзниците ни в НАТО. А това е красноречиво доказателство, че думите му не са нищо повече от антибългарски хибридки, които са провокация към коалиционното управление в страната и нямат нищо общо със защитата на българския национален интерес.