Костадинов: Петков поиска подкрепа за Рашков, в замяна щели да подкрепят Бойко Атанасов за заместник

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

"Премиерът не се свени да говори публично за това, че ще търсят 121 депутати, все едно депутатите са стока, която се продава в магазините", заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, цитиран от БГНЕС.

"Трима депутати от „Възраждане” са съобщили, че с тях са се свързали представители на управляващите, за да им предлагат стимули, за да подкрепят кабинет на Асен Василев", съобщи той.

Сигналите за това са започнали да пристигат от понеделник.

Костадинов е убеден, че втори кабинет с мандата на "Продължаваме Промяната" няма да има.

Костадинов се обърна към свободните и независими депутати от ПП, ДБ и БСП и ги призова да станат независими депутати и да не подкрепят кабинета.

"Обръщаме се към ПП, БСП и ДБ, ако в някои от тези хора има грам съвест останала, нека да станат независими депутати, да не подкрепят настоящия престъпен кабинет", добави Костадинов.

"Неоспорим факт е, че управляващите се опитват да купуват депутати. Петков ми се обади, за да поиска подкрепа за издигане на Рашков за шеф на КПКОНПИ", съобщи Костадинов.

"Ние няма да го подкрепим, поради същата причина, поради която не подкрепяме и главният прокурор да определя прокурорите, които ще го разследват", добави той.

Костадинов цитира Петков: „Ако вие подкрепите Бойко Рашков, ние ще подкрепим вашия човек за зам.-председател на Рашков, съобщи Костадинов