Кремъл скочи срещу Г-7: Превърнаха срещата в Хирошима в пропагандно шоу и антируска истерия

Русия остро нападна лидерите на Г-7, обвинявайки ги, че са превърнали срещата си на върха в Япония в "пропагандно шоу". Като са поканили украинския президент Володимир Зеленски те са разпалили "антируска и антикитайска истерия", се казва в позиция на руското Външно министерство.

"Лидерите на Г-7 доведоха на срещата си главатаря на контролирания от тях киевски режим и превърнаха събитието в Хирошима в пропагандно шоу", заявяват от ведомството на Сергей Лавров.

"Основният извод от срещата на върха беше купчина съобщения, изпълнени с омразни антируски, а също и антикитайски послания", се казва още в изявлението.

Министерството на външните работи на Русия заявява също, че Г-7 се е превърнала в "инкубатор, в който под ръководството на англосаксонците се разработват разрушителни инициативи, подкопаващи глобалната стабилност".

Намаляването на глобалното влияние на Запада "принуждава членовете на този орган да влагат всичките си усилия в раздухването на антируска и антикитайска истерия", пропагандират чиновниците но руското МВнР.

"Сигурни сме, че оценката ни за Г-7 и нейните деструктивни действия се споделя от по-голямата част от международната общност", надяват се руските чиновници, подопечни на Сергей Лавров.