Роберта треснала телефона на Лили Иванова, помислила, че някой си прави майтап

10 години певицата е обидена на музикалните телевизии

Роберта

Роберта

„Не съм взимала рязко решение да спирам да пея, но се събраха обиди от някои медии. Когато направих последната си песен „Рапсодия“, снимахме клип и се опитах да я разпространя по музикалните телевизии, но ми казаха, че нямат нужда Барбара Стрейзънд и от хора, които пеят, а да забавляват публиката. Тогава започнах да преподавам и виждах смисъл в това“, заяви пред БНТ певицата Роберта, която след 10-годишно „мълчание“ се върна на сцената. 

„Публиката не може да решава как трябва да пее един артист. В никакъв случай не я подценявам, но тя не може да определя модата и стиловете в музиката, както никой не се меси в работата на големите модни специалисти. Аз съм спечелила „Златен Орфей“ и съм оценена от професионалисти. Не съм от хората, на които публиката ще ѝ каже „изпей ни един кючек“, коментира Роберта. 

„След като се появиха първите ми изяви по телевизията, ми звъни телефонът. Отсреща чувам: „Здравейте, аз съм Лили Иванова“. Казах си: „Да бе, да“ и ѝ затворих телефона. Помислих си, че някой си прави майтап с мен. След това тя отново ми звънна и вече я познах по гласа, че действително е тя. Предложи ми да ѝ отида на гости и от 1998 г. се познаваме. Тя ме накара да участвам на „Златния Орфей“. Убеди ме, че това е най-големият музикален форум, който спечелих. Вече се стремя това, което правя, да се харесва на мен, което е много трудно“, каза още певицата.