Силистра става център на българщината на 9 юни

Събитието се организира с финансовата подкрепа на Фондация Българска Памет

На 9 юни в Силистра ще се проведе уникалната по рода си конференция на тема „Споделяне на добри практики за родолюбие и патриотично възпитание на младите хора”, която се организира като продължение на конкурса за детска рисунка „Слънчевите руни в българските шевици и история”.

В конференцията участие ще вземат Здравка Димитрова с изданието „Шевици от Русенски регион", Юлия Боева със своите исторически книги за значението и смисъла на шевиците, уважаваните професори по история проф. Лизбет Любенова и проф. Даниел Вачков, които ще представят учебното помагало по история и цивилизация „Моята България” и др.

Конференцията има за цел да сподели опита на учителите в Силистра в създаването и провеждането на родолюбиви дейности и практики в училище, да представи разнообразни исторически книги и учебни помагала, както и книги с описание и информация за смисъла на българските шевици. На конференцията ще бъде представена и дейността на читалища, музеи и библиотеки.

Конференцията се организира от клуб „Слънчеви руни” и фондация „Азгард” с подкрепата на Областна администрация Силистра, Община Силистра, НЧ „ Доростол 1870”,  РИО - образование, РИМ - музеи, ОДК, регионална библиотека „Партений Павлович” и с финансовата подкрепа на Фондация Българска Памет.

Събитието ще се проведе в Младежкия дом и започва в 9:00 ч.