Спектакъл по "Асансьорът" на Георги Марков гостува в София

Снимка: dktshumen.com

Снимка: dktshumen.com

Шуменският драматичен театър "Васил Друмев" гостува на софийската публика с най-новия си спектакъл "Асансьорът". Постановката по пиесата на Георги Марков е дело на младия режисьор Николай Кенаров, когото познаваме и като актьор във Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров".

Пиесата представя случайната среща на мъж и жена в заседнал между етажите асансьор, където остават затворени в продължение на няколко часа.
В спектакъла на Шуменския театър, по идея на режисьора, срещата на двамата непознати е пресъздадена чрез изпълнението на четирима актьори. Негова е и идеята да качи публиката на сцената, за да бъде по-близо до участниците в тази камерна история. В представлението участват Николета Велчева, Николай Владимиров, Димитрия Милушева и Кольо Стайков. Сценографията е дело на Тина Тодорова, предаде БНР

Пиесата "Асансьорът" е писана през 1967 година, но според режисьора на спектакъла не е имало нужда да бъде осъвременявана, затова е направил само "дребни козметични корекции в текста". "Честно казано, не си позволявах да се намесвам много в процеса на взаимоотношенията, който се случва между тези хора, защото смятам, че там е най-голямата сила на Георги Марков", сподели в "Артефир" Николай Кенаров. Представлението ще се играе на 30 ноември на сцената на Театър НАТФИЗ.