Волгин с поредна манипулация – защото е ненаказуем

На ход е генералният директор на БНР Милен Митев

Петър Волгин

Петър Волгин

Юлиана Методиева· 

Какво прави професионалният крадец след като обира от шкафа семейните ценности? Забърсва следите, дори когато е носил ръкавици. Чисти и пода, да не би полицаите да свалят отпечатък от маратонките му. Не трябва и косъмче да намерят!

Без изненада, в последния си коментар за „Политически некоректно“водещият посвещава традиционно на 

омразата му към „жълтопаветниците“ и либералите

 Само че, тук Волгин проявява медийна изобретателност. След фразата "Явно заветното желание на фалшивия либерал е днешните служби да унищожат плурализма, премахвайки всички опозиционни мнения“, журналистът монтира звук с думи, произнесени от въпросния „либерал“. Гласът е супер познат, така че не е трудно да се схване номера на Волгин. Обвиненията към либерала са поднесени имперсонално, анонимно. Ако драгият слушател разпознае Георги Лозановия глас, браво на него. Ако не се досети, Волгин може само да се поздрави, че омразата му е станала още по-творческа, а с това и по-ефикасна. Хем е хвърлил донос срещу Лозанов, хем си е вързал гащите, не го е цитирал! Просто е монтирал звук с гласа му, наистина е толкова просто!

Анонимките винаги са етически проблем. Решаването му е предвидено от далеч не глупавия Волгин. Той взима адекватни мерки, защото е разиграл наум цялото действие и последействие. Изиграл го е, със съзнанието, че е ненаказуем!

В следващите часове авторът на „Политически некоректно“ изпраща материалите си за публикация на сайта на Българското национално радио. Ако някой разтревожен от недопустимите хватки на водещия, поиска да се запознае с изобличителния му коментар подробно, може да изслуша подкаста. Всичко е точно. Чуват се огнените слова срещу „евроатлантиците“ на Петър Волгин, вярно, поднесени с инфантилния му гласец, но това е положението. Изненадата настъпва, когато се окаже, че в подкаста липсва онзи оригинален звук, взет от телевизионно предаване с участие на Георги Лозанов! Нали помните: на 24 юни Волгин демонстрира как за целите на своето "послание" той може да монтира глас от чуждо предаване, почти като в документален филм! Злият персонаж говори гадости, а добрият човек Волгин коментира.

Защо журналистът е заличил „онзи“ звук? Заличил го е, защото знае, че извършва престъпление по ЗРТ. Манипулирал е за хибридните си, пропутински цели, думи, произнесени от Георги Лозанов, но 

извадени от контекст

 Водещият на "Политически некоректно", също като печения крадец, се погрижва да няма улики. Трие каквото може. Избрал си е за враг либерал, води яростна война с него, а на война като на война. Като не ти достигат стрелите, почваш да хвърляш кални топки, слагаш шапка невидимка, та да не може с теб честно да се играе!

Престъплението на журналиста, 

за чието оцеляване се грижи и шефката на СЕМ и шефът на БНР, е лесно доказуемо. Достатъчно е да се прегледат ефирните дневници! Ще се чуе оригиналното предаване, там, където потните ръчища на един путински пропагандист не са пипали. Да се манипулират предавания, излъчени в национален ефир, е наказуемо както би било наказуемо фалшифицирането на паспорт, открадването на бижута, или всяко друго действие описано в Наказателния кодекс и Закона за радио и телевизия!

На ход е генералният директор на БНР Милен Митев. Както и програмната директорка на „Хоризонт“ Даниела Късовска, също така и Даниела Якова - директор на програма „Хоризонт“.