Професор Кирил Топалов представя мемоарния си роман "Живот по неизбежност" в СУ

Кирил Топалов

Кирил Топалов


Професор Кирил Топалов ще представи мемоарния си роман „Живот по неизбежност“ в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието ще се състои тази вечер, съобщават организаторите.

В представянето ще участват проф. Михаил Неделчев и актьорът от Народния театър „Иван Вазов“ Михаил Петров, който ще прочете откъс от книгата.

В мемоарния си роман проф. Топалов „навсякъде и едновременно – иронично и по-често самоиронично – ще е и разказвачът, и главният, и потърпевшият герой“, пишат издателите от „Бард“, цитирани от БТА.

Кирил Топалов е роден през 1943 г. в София. Професор е по литература в СУ „Св. Климент Охридски“, във френски и гръцки университети. Бил е директор на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, посланик в Гърция, Ватикана и Малтийския орден. Почетен гражданин е на Атина и София. Автор е на научни изследвания, на четири книги с разкази и на 11 романа. Някои от тях са филмирани – „Бъди благословена“, „Не се сърди, Човече“, „Бягай... Обичам те“. Автор е на 19 пиеси, поставяни на български и чуждестранни сцени. / ГН