Деца от школата на Пол Маккартни играят мюзикъл в жк "Дружба" тази събота

Малките певци-актьори ще представят *Али Баба и разбойниците

Родители, заведете децата на театър - този призив на Световна организация за детски театър отправят у нас възпитаниците на българския филиал на Академията за сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул (LIPA), които готвят мюзикъл за Международния ден на театъра за деца.

На 19 март малките певци-актьори ще представят "Али Баба и разбойниците" от 17.30 часа в културния дом "Искър" в жк. Дружба.

Мюзикълът е по приказката "Али Баба и 40-те разбойници" в постановка на Ники Априлов, който възобнови в популярната школа на Пол Маккартни трупата за театър, музика и танц "Като лъвовете".

Априлов планира още мюзикъли. Според него българският филиал е възприел принципите на Пол Маккартни и следва основната линия - да ориентира малките в бъдещaта им професия от ранни години и да им дава простор за себеутвърждаване.

Спектакълът е шумен, пъстър и красив, казва режисьорът. За това допринасят сценография и костюмите на Катя Кисимова и хореографията на Василена Кънева.

1 лв. от всеки билет за представлението ще отиде за благотворителна цел към организацията I Can Too, информират от школата.

В ролята на АЛИ БАБА - Мартин Желев. Участват: Калина Борисова, Богомил Христов, Енислава Недкова, Огнян Илиев, Александрия Чальовски-Лекси, Биляна Добрева, Ивелина Митева,Натали Славова, Александър Чолаков, Александра Димитрова,Лора Куцинова, Божидара Чукова, Белослава Златева, Елизабет Смоленска, Вивиан Владова, Калина Делева, Лора Бойчева, Мадлен Колева.