Документален филм за Путин и мафията взриви Европа

Той създаде октопода, който днес се е разпрострял в цяла Русия и в Европа

Документалният филм "Путин и мафията",  дело на разследващите журналисти Николай Тонев и Анастасия Кириленко, се превърна в истинско събитие за европейската публика, съобщава сайтът agonia-ru.com. 

Разследването проследява в хронология фактите за кремълския главатар, като разкрива мафиотизираната държава, в която управляват правителството, тайните служби и организираната престъпност.

В продължение на много години Путин не само беше президент на Русия, но и кръстник на престъпна група. Той създаде мафиотска система, която безмилостно изсмуква страната до днес.

Владимир Путин изгражда своята престъпна система много търпеливо. От момента, в който той заема най-висшата държавна длъжност, получил контрол над всички политически, икономически, съдебни и репресивни инструменти на държавата, той може да си позволи да управлява октопода, който той създаде и който сега се е разпрострял в цяла Русия и в Европа.

Разследването завежда журналисти в страни като Англия, Испания, Швеция и Франция. Там те се срещат с хора, които, подобно на тях, осъждат тази порочна система. За тези хора днес има само две възможности: емиграция или смърт. А за създателите на системата едно е ясно: Путин прави всичко, за да остане на власт, независимо какво ще му струва това. 

Премиерата на "Путин и мафията"  е била през март в Швейцария. След това лентата е излъчена по телевизиите в Дания, Естония, Исландия, Финландия, Литва, Полша и други страни.

Правата над документалния филм принадлежат на КМ „Productions“, Франция.

Превод: Faktor.bg