Курти: Ако Сърбия не бъде наказана, ще повтори престъплението

Изявлението му след кървавата атака, при която загина сержант и рани други полицаи

Албин Курти

Албин Курти

Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че Сърбия трябва да бъде наказана в международен план за неделното нападение в Банска в Звечан, където беше убит косовският полицай Африм Буняку, предаде "Перискйопи".

От парламента той подчерта, че ако Сърбия не бъде санкционирана, ще повтори престъплението.

„В неделя преживяхме атака на агресия от престъпни и терористични групировки на Сърбия срещу нашата страна. Оркестрираната атака на терористични банди уби сержант Африм Буняку и рани друг полицай. Беше труден ден за страната ни", каза Курти. „Терористите или са убити, или са арестувани, или са преследвани, след като са избягали. Африм Буняку е най-младият герой на Косово. Убит е от засада. Както се видя, че всякакви престъпни и терористични банди нямат шанс срещу косовската полиция“, добави той.

Според него в неделя е имало терористична атака, която е нарушила националната сигурност на Косово.

„Нападателите, които бягат, трябва да бъдат предадени на косовските власти. Тези организации също трябва да бъдат обявени за терористични от страните партньори. За това деяние Сърбия трябва да бъде санкционирана и наказана в международен план, защото ако остане ненаказана, ще повтори престъплението“, каза премиерът Албин Курти. /БГНЕС