Чеченският лидер Кадиров се хвали, че е в Украйна, ще воюва с кубинки "Прада" за 1100 евро

Рамзан Кадиров

Рамзан Кадиров

Вчера чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че се намира в Украйна заедно с руските сили, които водят офанзива в страната.

Кадиров, който е обвиняван от международни неправителствени организации в сериозни нарушения на човешките права в строго контролираната кавказка република, публикува в Телеграм видеоклип, на който е във военна униформа и изучава планове около маса с войници в една стая.

В съобщението той пояснява, че видеото е заснето в Хостомел - летище край Киев, превзето от руските сили в първите дни на тяхната военна атака.
Тази информация не може да бъде проверена по независим начин, съобщи АФП.

"Онзи ден бяхме на около 20 км от вас, киевските нацисти, а сега сме още по-близо", пише Кадиров.

"Ще ви покажем, че руската практика учи на военно дело по-добре от чуждестранната теория и препоръките на военните съветници", добави той.

За украинската война Кадиров е обут с кубинки Парада, които по европейските бутици се търгуват за 1100 евро, видяха репортери. Той се слави като един от най-богатите от обкръжението на Путин, но това че е тръгнал да убива невинни украинци със скъпи маркови кубинки съвсем не променя кървавия му образ пред света.

ramzan_kadirov_prada.jpg

Кадиров, който управлява руската република Чечения с железен юмрук, е бивш бунтовник, превърнал се в съюзник на Кремъл, който разполага с паравоенни сили.
В началото на войната в Украйна в социалните мрежи бяха разпространени снимки, на които се виждаше площад в чеченската столица Грозни, пълен с войници, които твърдяха, че са готови да се бият на страната на руснаците в Украйна.

ramzan_kadirov_prada2.jpg

ramzan_kadirov_prada1.jpg