10 предимства на парфюма

Как влияе парфюмът на настроението и какви са ползите от употребата му?

Парфюмите не само ни карат да ухаем приятно, но и да се чувстваме по-добре. Но знаете ли, че те притежават и други свойства? Ако искате да разберете повече за предимствата им, вижте какво сме ви подготвили:

  1. Приятен аромат - от момента на създаването си, парфюмът се използва за постигане на фантастично ухание.
  2. Подобрява настроението - едно от основните предимства е да отразява и подобрява настроението. Независимо как се чувствате, на пазара се предлагат разнообразни аромати, чрез които да изразите себе си във всеки един момент.
  3. Прави ви по-привлекателни - обонянието е едно от най-важните сетива. По тази причина, някой може да бъде пленен от вас дори само заради начина, по който ухаете.
  4. Действа като афродизиак - много парфюми действат като естествен афродизиак. Това се дължи на феромоните в състава им и обяснява защо сте привлечени от някого, когато усетите аромата му.
  5. Повишава самочувствието - точно като красива рокля, добрият парфюм повишава вашата увереност. Само капка може да направи чудеса! Изберете аромат, който ви подхожда от тук https://makeup.bg/categorys/3/ и ще преодолеете всички трудности.
  6. Укрепва здравето - няма научни доказателства, които потвърждават това твърдение. Въпреки това, е доказано, че парфюмът подобрява настроението, което понижава стреса и ви прави по-спокойни и уравновесени.
  7. Задейства спомените - парфюмът е важен фактор за щастливи спомени. Човек е склонен да свързва хората с определени аромати. Използвайте различни всеки път, когато пътувате и те ще ви напомнят за всяко приятно преживяване.
  8. Използва се като ароматерапия - парфюмът има релаксиращи и терапевтични ползи. Ароматите на цитрусови плодове, цветя и зимни подправки успокояват тялото и ума и гарантират, че нивата на стрес са под контрол.
  9. Лекува безсънието - друг терапевтичен ефект на парфюма е, че ви помага да спите по-добре през нощта. Тези, които съдържат етерични масла, ви карат да се отпуснете и да се насладите на спокоен сън.
  10. Облекчава главоболието - това вече е изненада! Носенето на парфюм може да ви помогне да облекчите и дори да излекувате мъчителното главоболие. Това обаче не се отнася за аромати които съдържат етерични масла, тъй като може да са един от причинителите.