4 Задължителни парфюма за вашата лична колекция от аромати

Парфюмът е класически „аксесоар“, с който придаваме завършек на своя индивидуален стил и визия. Изборът на подходящ аромат винаги се свързва с персоналните предпочитания и вкусове. Въпреки това, според експертите в областта на парфюмерията, истинския ценител задължително трябва да притежава минимум 4 ухаещи флакончета в личната си колекция. Кои и какви са те, ще разберете в следващите редове.

Есенно-зимен аромат 
През по-студения период от годината е наложително да се спрем на максимално траен и силен парфюм. Обикновено, за есента и зимата се препоръчват аромати, които включват следните базови и връхни нотки – дърво, тютюн, кожа, мускус, канела и други екзотични подправки. Ориенталският стил е особено подходящ за студеното време, тъй като той е достатъчно наситен и силен и „оцелява“ и на най-тежките климатични условия.

Пролетно-летен парфюм 
За този период от годината експертите препоръчват да се спрете на свежи и леки аромати. Флоралните предложения са не просто подходящи, но и класически. Сред тях всеки може да намери идеалния за себе си. Добри попадения са и ароматите с краставица и морски бриз. За по-ексцентричните сред вас предлагаме да разгледат и цитрусовите парфюми. Те всяват невероятна свежест и екзотична нотка във визията ви през лятото и пролетта.

Ежедневен парфюм 
С този аромат ходите на работа, прекарване ежедневието и изобщо го носите в делнични дни. Съветът на експертите е да се заложи на непретенциозно ухание, което пасва както на професията ви, така и на начина ви на живот. Разбира се, от особено значение са вашите лични предпочитания, но също така и стила ви на обличане. В тази връзка, на пазара днес можете да намерите както изискани, така и класически спортни аромати за по-динамичните личности сред вас.

Парфюм за специален случай 
Можем да го наречем и вечерен парфюм. Той приляга на официални поводи, парти с приятели и коктейли. По-високите цени за парфюми от този тип са оправдани, защото те се и носят по-рядко, а освен това идеята им е да поставят важен и забележителен отпечатък в цялостната ви визия. Със сигурност, можете да си позволите малко по-скъп вечерен аромат. В крайна сметка, той ще се носи по-рядко, така че инвестицията ще е напълно оправдана. 
Заредете се с тези четири задължителни парфюми. Ако сте истински почитатели на ароматите, разбира се, можете да увеличите броя в своята колекция. Към нея бихте могли да добавите и парфюм за спорт, вечна класика, за почивка и дори за горещи и романтични срещи.