Ето кои грешки да не допускате при избор на детски рокли

Предстоят празници, но на вашата дъщеря вероятно никога не й е излишна една нова детска рокля. Такива са момичетата – обичат да изглеждат добре, но замисляли ли сте се, че е възможно вие да не правите всичко възможно, за да задоволите желанията им. Като родители ние сме отговорни за всичко, което предлагаме, показваме, обясняваме и дори обличаме върху телата на децата си. И макар грешният избор за детска рокля да не е фатален, за дъщеря ви, той може да се окаже точно такъв. Ето защо ви препоръчваме да прочетете кои са най-често срещаните проблеми и неподходящи практики в селекцията на перфектната рокля за вашето момиченце у дома.

Тотално вманиачаване във външния вид

Как стои детската рокля на вашата дъщеря е важен, но не и основният въпрос, който трябва да си задавате в магазина. Разбира се, че е необходимо моделът да е достатъчно красив и елегантен, подходящ и официален, ако поводът го предполага. Но никога не бива да подценява фактора удобство. Липсата на комфорт в каквото и да е облекло тотално ще промени крайната визия. Само си помислете колко нацупена ще изглежда малката ви принцеса в неудобна рокля!

Пазаруване на сляпо

Тук имаме на предвид, че не е редно да избирате детска рокля, без да попитате предварително мнението на вашата дъщеря. Разбира се, ако тя е малка, такова няма да е нужно, но я си помислете дали вкусовете ви на 100% отговарят на тези на едно 10-годишно момиче. При по-големите деца вече се развиват специфични вкусове и предпочитания, включително и за дрехи. Съвсем в реда на нещата е да облечете подобаващо дъщеря си за нейния празник или за специален повод. А подобаващо в случая означава не само изгодно, красиво или според случая, но и в зависимост от личния й вкус.

Разгледай богата колекция от детски рокли от Kiddie Style

Избор на грешен размер

Когато става дума за удобна детска рокля, на преден план изниква въпросът за размера. Детската номерация може да е сложно нещо за неопитните родители. Препоръчваме ви да не търсите рокли за определена възраст, а според ръста. Все пак, дъщеря ви може да се води по-висока или по-ниска за годините си. Добрата новина е, че в съвременната детска мода е въведен стандарт, според който на етикетите има двоен размер. От една страна, той показва възрастта, за която е подходящ продуктът, а от друга – конкретният ръст. Така например, за момичета на възраст 5 години се препоръчват детски рокли от 110 до 116 сантиметра. Ако вашата дъщеря обаче е по-нисичка, директно слезте надолу и вземете модел за 4-годишни, който най-често отговаря на размер около 104 сантиметра.

Шопинг без предварително проучване

Пазаруването днес е истинско предизвикателство. И то не само защото сме в тежка криза на галопираща инфлация и цените рязко скачат нагоре, но и защото пазарът е пренаситен със стоки. Ето защо събирането на информация предварително ще ви спести излишно обикаляне по магазините, както и риска да направите грешния избор. Добре е да се осведомите за следните неща, преди да тръгнете на пазар за детски рокли:

Кои са актуалните тенденции в детската мода и сред роклите по принцип?
Къде в момента има разпродажба, намаления и специални отстъпки на детски дрехи?
Кои са онлайн или физическите търговци, които имат добра репутация в сектора с детски рокли?

Изборът на детски рокли не е най-лесната родителска задача. С правилните насоки и съвети обаче всеки може да се справи с нея. Дори и един неопитен в сферата на модата татко! Ако избегнете посочените по-горе от нас грешки, със сигурност ще успеете да намерите подходящия модел за своята дъщеря – достатъчно атрактивен, за да й хареса, удобен, за да се чувства добре в него и практичен, за да го носи по-дълго време.