Как да купим коледни подаръци на всички близки, без да се разорим?

Зимните празници наближават и за да се насладите на коледното настроение подобаващо, добре е предварително да обмислите своя план за подаръци изненади. За съжаление, тази година ще е по-особена от предишните, тъй като поради стремглаво покачващата се инфлация,  бюджетът на всеки е силно ограничен. Въпреки това, съвсем не е задължително да се отказвате от удоволствието да зарадвате своите близки. И то не само роднините, но и приятелите, а защо не и колегите и съседите? За целта обаче, е добре да спазвате няколко основни съвета, които ще ви помогнат да закупите коледни подаръци на всички, без да похарчите цялата си заплата.

Пазарувайте навреме!

С тази препоръка нямаме на предвид по-рано, а в точния, най-подходящия момент. Традиционно, това са два конкретни периода преди началото на коледните празници. Разбира се, най-изгодно ще намерите подаръци за всички любими хора на Черен петък. Трябва да знаете, че определени магазини предлага промоции не само в последния петък от месец ноември, а в рамките на няколко дена, та дори и цяла седмица. Другият подходящ момент за пазаруване на подаръци е по време на коледните разпродажби. Внимание – часове и дни преди Бъдни вечер не е удачно да ходите на шопинг. Точно тогава стоките са най-скъпи.

Пазарувайте практично!

За да зарадвате повече хора с ограничен бюджет, е необходимо внимателно да подберете типовете подаръци. Ясно е, че няма как на всеки да купите нещо скъпо и луксозно. Ако обаче сте достатъчно находчиви и креативни, ще успеете да изненадате близките си и със символични подаръци. Добър вариант за спестяване на средства по време на коледния шопинг е и да купувате комплекти (например, със сувенири) и да разпределите на всекиго по нещичко. Освен това, мислете за идеята и посланието на подаръка, а не толкова за неговата стойност. Много често една картичка с искрени и оригинални пожелания „струва“ в пъти повече и от най-скъпия подарък в мола.

Пазарувайте извън рамките на баналното!

Ако искате вашата изненада да направи наистина силно впечатление, а не да е поредното отбиване на номера, избягвайте да купувате класически подаръци. Вместо коледна играчка, заложете на статуетка или друга украса, която може да се ползва целогодишно. Вместо зимни чорапи, заложете на оригинален ключодържател. Също така, се придържайте към идеята за персонализация на подаръците. Подбирайте с внимание и грижа изненади за конкретния човек, съобразявайки се с неговите вкусове, предпочитания и начин на живот.

Коледният шопинг тази година може да е с ограничен бюджет, но с малко мисъл и креативност, ще е напълно успешен и сполучлив. Всичко зависи от вашия подход и специално отношение към най-близките ви и скъпи хора.