Как да съчетаем златните обеци с другите си бижута за перфектна визия

Знаете ли, че жените прекарват средно по 90 минути в чудене какво да облекат. Освен дрехите обаче, те трябва да съчетаят и бижутата и обувките. Бижутата са основна част от облеклото и могат да превърнат един тоалет в забележителен с присъствието си. Вземете например един чифт златни обеци СОМАХА, те могат да подхождат на различни рокли, блузи и топове, спрямо големината, модела и стила им. По-долу ще разгледаме кои са основите при съчетаването на бижутата като златни обеци с останалите части на облеклото.

Основи на съчетаването на златните обеци с гардероба ви и останалите аксесоари

Ще откриете много съвети и трикове как да комбинирате обеците с дрехите си, но тук ние ще отбележим най-важните неща, които трябва да съобразите, за да може да си спестите време и чудене. Смесването и съчетаването на обеци, зависи до голяма степен от модерните тенденции при бижутата и при облеклото. Имало е години, през които един тип бижута са били по-предпочитани от други и са се добавяли само към определен стил дрехи. Макар днес правилата да не са толкова строги, все още има ясни точки, които трябва да се следват.

На първо място трябва да помислите къде отивате и какъв ще е характера на събитието, което посещавате. Ако това е парти, то тогава имате свободата да изберете по-големи обеци, с по-големи камъни и с атрактивен вид. В случай обаче, че се подготвяте за дневна бизнес конференция, тогава големите камъни и висящите обеци са неподходящи.

20221205_Gold2-Humerson.jpg

Дневните бижута, които допълват облеклото ви трябва да са малки, традиционни и с миниатюрни камъни. Тяхната цел е да бъдат лек акцент, а не крещящо заявление. Много подходящи са малките златни топчета обеци, златни цветенца, знака на безкрайността, сърчице или пък халки. Халките ,макар и малко по-големи на размери толкова отдавна присъстват в гардероба ни, че няма как да не ги носим почти всеки ден. Нещо повече, в ежедневието много често ще забележите и дами, които са съчетали голям размер халки с облеклото си.

Масивните и ефектни обеци са прекрасни за вечерно излизане, сватби, тържества и изобщо всяко едно място, където целта е да се наблегне на пищността. По-големите обеци подчертават скулите и очите ви, така че много внимателно трябва да прецените и грима си, заедно с тях. Ако на чифт златни висящи обеци има камъни в определен цвят, то тогава и гримът ви трябва да е близък до него. Дамите със сърцевидни лица, например, може да помислят за висящи обеци, които не се стесняват в долната част. Дамите с овални лица пък може да се спрат на обеци с винт или триъгълни обеци, за да подчертаят скулите си. Бижутата не трябва да вървят само с тоалета ви, ами и с цвета на кожата ви. Заради това и жълтото злато е толкова предпочитано.

Има цяла наука зад съчетаването на цветовете в модата. Много стилисти се позовават на цветното колело за вдъхновение. Цветното колело ще ви каже кои цветове са топли и кои студени. Напълно прието е да смесите топли заедно със студени цветове, но само ако са от нюанси, които могат да се съчетаят. Например няма нищо по-атрактивно от златни обеци от жълто злато с големи наситено сини или пък наситено зелени камъни. Постигането на баланс между студени и топли цветове е основната цел на аксесоарите.

Как да носите по-пищни златни обеци или как да съобразим облеклото си с този стил бижута

Трябва да се вземе предвид материята на облеклото. Ако по дрехите ви има ресни, лъщящи елементи, камъни, пайети или някакъв силно забележим акцент, то обеците ви трябва да бъдат съобразени с него. В противен случай рискувате да прекалите с привличащите вниманието акценти и да загубите предимството, което може да ви даде облеклото.

Освен материята не е никак лоша идея да съобразите и сезона. Определени обеци се комбинират по-лесно с блузи с висока яка и полота, докато други подчертават ключицата, която е предимно видима през топлите месеци.

Вдигната или спусната коса?

Жълтото злато много добре си подхожда с тъмен цвят коса. Невинаги обаче стилът на обеците позволява пусната коса. Понякога те са миниатюрни и с много нежни елементи, които няма как да бъдат забелязани, ако косата не е вдигната на опашка.

При големите обеци е по-лесно. Техните размери позволяват да се носят и с вързана и с пусната коса. Някои триъгълни модели и такива с по-нестандартна форма стоят по-добре с опашка или кок, за да подчертаят скулите, но ако обеците ви са просто дълги и висящи, то и спуснатата коса е приемлива.

Съчетайте любимите си тоалети с чифт невероятни златни обеци

Любимите ви дрехи са онези, в които се чувствате най-комфортно или ги свързвате с приятни спомени. Когато избирате чифт златни обеци, първо трябва да помислите точно за тези ваши любими дрехи и с какво си подхождат. По този начин ще си осигурите бижута, които ще донесат акцент на дрехата, която вече обичате. Това важи както за любимия ви пуловер, с който ходите на работа, така и за вталената черна рокля, към която посягате, когато ви чакат на бар. Красивите златни обеци ще допълнят личността ви, точно както дрехите го правят, заради това е немислимо да избирате едното отделно от другото.
За повече информация посетете магазин за бижута: somaha.bg