На кой пръст се носят сребърните пръстени?

Сребърните пръстени са сред най-често срещаните и предпочитани бижута. Тези аксесоари са обичани както от жените, така и от мъжете. Сребърните пръстени са едновременно бижута от благороден метал, но и достатъчно бюджетни като цена, което ги прави леснодостъпни за повечето хора. Освен това, според специалистите, материалът, от който са изработени, носи и здравословни ползи на своя притежател. Доказано е, че сребърните пръстени са подходящи за хора с разклатени нерви, както и за тези, които страдат от проблеми с кръвното налягане или често имат главоболие. Според бижутерите, тези аксесоари имат и друго голямо предимство – те не са претенциозни, могат лесно да се съчетават с различни цветове, текстури и форми в стила на обличане, а освен това не са обвързани със строги правила за носене. Всъщност, сребърни пръстени могат да се носят на различни пръсти, като за всеки от тях има специфична символика и значение. 

Палец
Въпреки че не е особено популярно, някои хора носят сребърен пръстен именно на този пръст. Подобно решение не се среща често, но пък може да бъде интересно. Среброто на палеца активира логическото и практическото мислене, тоест значително ни помага в нашите ежедневни и професионални задачи. Смята се, че носен така, пръстенът може и да неутрализира отрицателната енергия около нас.

Показалец
В действителност, повечето хора носят бижута именно на този пръст. Според преданията, този пръст има пряко отношение към постоянството на един човек, както и към мотивацията му да постига целите си. Ето защо той заслужава да поставите на него любимия си сребърен пръстен, в случай че искате да активирате своя силен хъс и борбеност.

20221128_Humerson-silentijewelry2.jpg

Среден
Казват, че ако предприемате промени в работата, местоживеенето или начина си на живот изобщо, е добре да сложите сребърен пръст на средния пръст. По този начин бижуто ще активира положителната енергия около вас и ще ви носи повече късмет в начинанията.

Безимен
Говори се, че този пръст е покровител на креативното мислене и творческите ни заложби. За да ги активирате, носете сребро на него. В някои култури съществува вярването, че пръстенът на безименния пръст на дясната ръка стимулира артистичните умения, а на лявата ръка предпазва от несподелени чувства и разочарования в любовта. Това е и пръста, на който най-често се носи годежния пръстен.

Кутре
Обикновено сребърният пръстен се озовава там, когато не улучим размера. Това се случва често при избор на подарък. Подобен риск може спокойно да се избегне, ако се вземат под внимание правилните насоки за избор на бижута. Важно е да се научите предварително как се изчислява и измерва размер на пръстен и чак тогава да преминете към реалната покупка. От друга страна, носенето на сребро на малкия пръст на ръката съвсем няма да ви навреди. Напротив, експертите твърдят, че това може да ви помогне в подобряването на отношенията ви с околните.

Много дами комбинират сребърни пръстени на повече от един пръст, защото е интересно и модерно. Възможностите са безкрайни. А вие на кои пръсти носите сребро?