Облекло за интервю за работа? Изградете добро първо впечатление

Интервюто за работа е стресиращо за повечето кандидати. Изборът на подходящо облекло е част от подготовката за него. Но какво да изберем, за да направим добро първо впечатление?

Някой прекарва няколко дни в избор на дрехи за интервю за работа, докато други не мислят толкова много за това. Истината обаче е, че избраният тоалет има голямо значение. Облеклото може да повлияе дали ще бъдете наети за позицията, или не. Гримът и парфюмът са важни аксесоари към всеки тоалет. Лесно може да поръчате онлайн нещо подходящо и да го получите директно у дома си по-изгодно с Notino безплатна доставка.

20230301_WP_Moda2.jpg

Корпоративна култура на компанията

На интервю най-вероятно ще получите въпрос защо сте решили да кандидатствате за работа в дадената компания. Затова е важно преди срещата да проучите и да научите най-много за компанията. Разгледайте уебсайта на фирмата, социалните медии и снимките. Всичко това ще ви подскаже и какъв вид облекло е предпочитано в компанията. В същото време ще ви помогне да изберете подходящи дрехи.

Облекло според вида на длъжността

За каква позиция кандидатствате? Според вида й е възможно да се определи и правилният стил на облекло.

Творчески занимания

Кандидатствате за работа в рекламна, PR или дигитална агенция? Представянето на вашия личен стил е повече от добре дошло. В същото време не изпадайте в крайности и се облечете подходящо за работата.
Как да купите стилни дрехи на страхотни цени? С всеки свой промокод Fashion Days ви дава възможност да спестите и да се насладите на страхотно пазаруване.
За дамите са подходящи дънки, панталони и блузи. Оживете по-семплата визия с по-смели аксесоари. Спортно сако с панталон е подходяща комбинация за мъжете.
Може да се изненадате, но според експерти дънките и дори маратонките са подходящи за интервю за работа в креативната индустрия. Но все пак се придържайте в разумни граници, т.е. избягвайте съдрани или други неподходящи дрехи.
Цветовете, шарките и техните комбинации също са важен аспект. Те могат да разкрият много за вашата личност и характер.

Финанси, бизнес, образование или работа в офис

Подходящото облекло е в стил бизнес-ежедневно. Дамите могат да посегнат към костюми, ризи и сака или тренчкоти. Подходящи са само семпли аксесоари.
Подбирайте внимателно десените на дрехите си. При избора на обувки се спрете на обувки с ток или затворени обувки.
За интервюто за подобен тип позиция при господата ще подхожда панталон, риза или пуловер. Вратовръзката не е необходима, но затворените обувки - са.
Съчетайте тоалетите с черно, бяло или неутрални семпли цветове.

Ръководни позиции

При кандидатстване за работа на по-високи ръководни позиции е необходимо да изберете по-официално облекло, отколкото за други позиции.
За жените са идеални рокли тип молив, панталон с качествено сако, допълнено с изискани аксесоари. Затворените обувки са нещо задължително.
Мъжете трябва да носят костюм или панталон с риза и да допълват тоалета със затворени обувки.
Изберете дрехи в по-тъмни или приглушени нюанси.

20230301_WP_Moda3.jpg

Какво да избягвате и за какво да внимавате?

• Предизвикателно и неподходящо облекло (дълбоко деколте, прозрачни и скъсани дрехи, неподходящи щампи и надписи, къси поли и др.).
• Облекло в дръзки цветове.
• Неподходящо облекло като шорти, отворени сандали или потници.
• Мазна и рошава коса.
• Прекомерен грим.
• Неподдържани нокти.
• Стари, мръсни или като цяло обувки в лошо състояние. Също така избягвайте прекалено високите токчета.
• Твърде големи или малки чанти с характерни мотиви или надписи.
• Тежките и силни парфюми могат да създадат лошо впечатление.
Не сте сигурни какви дрехи са подходящи за интервю в дадена компания? Заложете на класическа комбинация от риза и сако или костюм. Ако се чувствате комфортно в дрехите си, това ще се отрази положително на поведението ви и на първото впечатление, което ще оставите.