Тенденции при есенно-зимните детски рокли

С наближаването на коледните празници, а с тях и предстоящите тържества в детската градина и училище, малките момиченца са в очакване на новите си детски рокли. Няма как да пропуснете да облечете и дъщеря си подобаващо било то за забавата в учебното й заведение преди ваканцията, или за общото семейно събиране под коледната елха. Преди да се отправите на пазар, добре е да се запознаете с актуалните модни трендове. Вижте кои са най-горещите тенденции при есенно-зимните детски рокли за 2022 и 2023 година.

Плътни, удобни и качествени материи

За щастие, модните дизайнери са взели под внимание желанието на всички майки орлици да облекат едновременно красиво, и топло своите дъщери за предстоящите зимни празници. На пазара виждаме страхотни детски рокли от висококачествени материи като плътен полиестер, букле и дори вълна. Вече няма нужда да слагате под официалното облекло тонове бельо и твърде плътни чоропогащници. Актуалните материи са достатъчно топли, удобни и практични за сезона.

Любимото плисе – фаворит сред детските рокли тази зима

Тази кройка е доминираща на детския моден пазар в края на годината. Ще се насладите на разкошни модели както в класически официален, така и в по-разчупен спортно-елегантен стил. Плисето се съчетава отлично с всякакви обувки и връхни дрехи за деца най-вече защото е заимствано от униформения ученически стил. За по-нестандартна визия можете да заложите на блестящи акценти, както и на двойна детска рокля, която прилича на аутфит от две части – пола плисе плюс пуловер или суичър за горната част.

Разгледай богата колекция премиум от детски рокли на Crazy-Kids.bg

Спортна детска рокля – защо не?

Някои момичета просто не търпят рокли и това е! Ако сте от родителите, които прекарват часове наред да убедят дъщерите си да сложат елегантна рокля от букле с панделка, тествайте спортен вариант. Тази година той е особено актуален, а освен това е супер удобен и комфортен, така че малкото ви момиченце ще се наслади на коледните празници без ограничения и притеснения къде и как сяда. Спортните детски рокли на практика представляват издължени суичъри и се съчетават перфектно с всякакви ботуши и аксесоари.

Емблематични детски рокли

От друга страна, има момичета, които от малки си умират за красиви рокли. Те се стараят да подражават на мама или на любима героиня от анимационни филмчета и ТВ предавания. Ако разпознавате в тях своята дъщеря, опциите ви са разнообразни и достатъчно на брой, за да изберете най-подходящата. Можете да заложите на сет „мама и дъщеря“ с модели в една и съща кройка. Чудесен е вариантът с класическа детска рокля с коледни мотиви. Не подценявайте и желанията на дъщеря си, която може да иска модел на Елза от Замръзналото Кралство или друга популярна героиня от големия екран.

Кои цветове са актуални при детските рокли тази година?

Лятото бе белязано от оранжевия и лилав цвят, но те остават на заден план в селекцията с детски рокли за сезон есен-зима 2022 година. По-топлите модели се придържат към класически тъмни нюанси на синьото и червеното. В допълнение, особено актуални ще са и вариациите с черно. Най-често дизайнерите го съчетават с друг, по-нежен и деликатен цвят като розово, жълто, бледо зелено и така нататък. В този вариант обикновено едната част от роклята е черна (горната или полата), а другата е по-пъстра и разчупена.

Детски рокли във френски стил

Завършваме с една много актуална тенденция при детските рокли за есенно-зимния сезон тази година. Под френски стил разбираме комбинация от елементи, кройки и материи, които са типични за класическата парижанка. Тук ще набележим следните акценти – панделка за декорация, кадифе, плюш и букле при материите и задължително разкроената кройка, която дава възможност за свобода на движението, без да се наруши елегантната линия във френската мода.

Съветът ни е да избирате детски рокли заедно с дъщерите си. Така ще си спестите време и грешки, ако се насочите към нещо неподходящо, твърде неудобно или недостатъчно практично за студените есенно-зимни дни.