Лечева видя БСП като жертва на ГЕРБ в европейските избори

Партията участва в една неравностойна битка с ГЕРБ, посочи още червеният депутат

Весела Лечева

Весела Лечева

БСП участва в една неравностойна битка с ГЕРБ на европейските избори, защото срещу нас беше целият държавен апарат, целият Министерски съвет и целият бюджет на държавата, изразходван извън парламентарната бюджетна процедура. Манипулативната констатация направи депутатът от "БСП за България" Весела Лечева на пресконференция във Велико Търново. 

Според нея големият проблем след тези избори е апатията сред българските граждани, от които 70 процента не са излезли да гласуват. Това е голям дефицит на доверие към цялата политическа система, каза тя. 

Весела Лечева съобщи, че през следващата седмица парламентарната група на "БСП за България" ще внесе отново предложението за диференцирана ставка ДДС от 5 процента за хляба и от 7 процента за лекарствата и детските храни. Тя припомни, че то е било включено в алтернативния бюджет на партията, представено в началото на годината в Народното събрание, но отхвърлено от мнозинството, и това е била една от причините парламентарната група да напусне парламента.

Депутатите и областното ръководство на партията във Велико Търново смятат, че резултатите от европейските избори са една добра основа за успех в предстоящия вот за местна власт, пише БТА.