Легендата на френското кино Делон не може да се примири с влошеното си здраве

Ален Делон, стоп кадър от видео

Ален Делон, стоп кадър от видео

Френската филмова икона Ален Делон трудно се примирява с влошеното си здравословно състояние. Това  разкрива синът му в интервю, от което става ясно за нов разрив в семейството по отношение на грижите за болната легенда.

Притесненията за здравето на Делон нараснаха, след като семейството публикува снимка от вечерята на Бъдни вечер, на която актьорът, който през последните години рядко се появява на публични места, изглежда отслабнал и немощен.

В тази немощност 88-годишният Ален Делон "вече не може да понася да се понася така, смален", заявява синът му Антъни пред седмичника Paris Match.

Звездата получи тежък инсулт през юли 2019 г. и сега рядко напуска имението си в Души, областта Лоара във Франция.

"Той не говори много, уморява се или се дразни, когато го караме да повтаря, защото гласът му вече не е винаги ясен или пък тих", казва Антъни Делон в интервюто.

Съществуват "големи рискове" това да е "последната му Коледа", добавя синът на Ален Делон.

Вече имаше опасения за благосъстоянието на Ален Делон, след като трите му деца миналата година подадоха жалба срещу бившата му асистентка Хироми Ролин, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

Антъни Делон подаде и втора жалба, в която обвини Ролин в насилие и опит да секвестира баща му.

Ролин, която през юли беше изселена от имота на актьора, е изпратила писмо до прокуратурата, за да оспори обвиненията срещу нея, и също така е подала собствена жалба.

Но в интервюто Антъни Делон, син на бившата съпруга на Делон Натали Делон, разкрива и нови напрежения в семейството във връзка с грижите за баща му.

Той заяви, че е подал сигнал в полицията за по-малката си полусестра Анушка, дъщеря на Ален Делон и холандския модел Розали ван Бримен, за това, че не е информирала семейството за резултатите на баща му при когнитивните тестове от 2019 г.

„Сестра ми никога не е информирала брат ми и мен, че между 2019 и 2022 г. баща ми е бил подложен на пет когнитивни теста по време на посещенията си в клиниката в Швейцария и че не е издържал нито един от тях", казва той пред списанието.

Резултатите са показали "когнитивна деградация, която поставя баща ми в положение на психологическа слабост, а следователно и на уязвимост", добави той.

Антъни Делон заяви, че ежедневните грижи за баща му сега са в ръцете на най-малкото дете на баща му - Ален-Фабиен Делон, чиято майка също е Розали ван Бримен и който публикува семейната снимка в профила си в Instagram. /БГНЕС