Лидерът на израелската опозиция: На Русия не може да бъде простено, тя е част от оста на злото

"Нуждае се от Иран повече от когато и да било"

Яир Лапид

Яир Лапид

Поведението на Русия след нападението на „Хамас“ срещу Израел е невъзможно да бъде разбрано и да бъде простено. Това заяви бившият премиер на Израел и лидер на опозицията в Кнесета Яир Лапид в интервю за изданието "Вести".

"Ясно е, че Русия днес се нуждае от Иран повече от когато и да било. Те не обичат да им се казва това, защото все още се смятат за супердържава. Но тази "супердържава" не е в състояние да победи Украйна от февруари 2022 г. И колкото повече време минава, толкова повече те зависят от доставките на иранско оръжие, превръщайки се по този начин в звено от оста на злото." – посочва той.

По думите на Лапид, за Израел "още много дълго време ще е трудно да прости" на Русия и нейното ръководство това, че са застанали на страната на „Хамас“. Той напомня изявленията на диктатора Владимир Путин и на руския външен министър Сергей Лавров.

"Няма съмнение, че ръководството на страната (Израел – б.р.) трябва да преразгледа своята позиция по отношение на Русия. Държавите не скъсват отношенията си просто така, но и не прощават когато е нанесено подобно оскърбление." – допълва експремиерът на Израел.

Превод Faktor.bg