Лукашенко: В Русия някои не ги сдържа да вземат Беларус в РФ, това ще означава война

„Светът се промени, светът е различен"

Александър Лукашенко

Александър Лукашенко

Самопровъзгласилият се президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че не е против създаването на съюзна държава със страната агресор Русия, но е против отнемането на независимостта на страната, пише Гордон.

Беларус, "не по своя вина", е суверенна държава и никой не е давал пълномощия за включването ѝ в състава на Русия, заяви Лукашенко в интервю за руското пропагандно издание „Известия“.

Той коментира, че някои хора от висшите кръгове в Русия „просто не ги сдържа" да включат Беларус в състава на Руската федерация.

„Вие сте по-малки, ние сме по-големи, нашата икономика е такава и онакава. Ние ще ви помагаме - и хайде да влезете в състава на Русия. Не може така да се поставят въпроси. Това е невъзможно и неосъществимо. Боя се дори да кажа, че това е война.“ – посочва Лукашенко.

По думите му, въпреки че Руската федерация може да го „огъне“ той е сигурен, че руският президент Владимир Путин няма да предприеме такава стъпка.

„Светът се промени, светът е различен, затова няма нужда да поставяте глупави задачи пред себе си и винаги трябва да се мисли за това какво ще се случи после“, отбелязва беларуският президент.

Превод Faktor.bg