Меглена Плугчиева: България е в изолация, този кабинет беше шанс, но ПП искат тотално събаряне

Предложените в кабинета експерти са с дух на възрожденци

Меглена Плугчиева

Меглена Плугчиева

С отхвърлянето на предложения от проф. Николай Габровски кабинет от НС беше пропилян шанс за България и за всички български граждани. Такава позиция  изрази пред бТВ Меглена Плугчиева, която беше номинирана за министър на околната среда и водите.

Професор Габровски е не само с лидерски качества, а като че ли се появи с Божия мисия, има вдъхновение, безупречна професионална кариера, той е достойна личност – отбеляза тя.  

По думите й, експертите, които той е той е поканил, са с дух на възрожденци.  

„Тези хора бяха готови на саможертва, защото виждат, че се рушат устоите на държавата“, почерта тя.  

„Не може да има врагове, когато държавата загива. Не може да си  позволим такова грозно поведение, особено младите хора от ПП – тотално събаряне.“, каза още Плугчиева, като добави, че държава не може да се гради с ликвидация, нужно е надграждане.  

„Изтървали са тези години, когато тук градяхме, създавахме и се борихме за тази държава – да влезем в ЕС, да станем член на НАТО“, констатира тя, подчертавайки, че сега България има нови цели – Шенген и еврозоната.

„Лошо изглеждаме отвън, ние сме в тежка изолация“, добави Плугчиева.   

Тя сподели, че е имала проблеми в БСП, защото не е можела да приеме, че партийният интерес може да стои над националния.