Менков: Обвинението към Желев касае изключително семпла битова история

Това заяви адвокатът на бизнесмена

Менко Менков

Менко Менков

Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали. Това заяви в ефира на Нова ТВ Менко Менков, който е адвокат на обвинения в изнудване бизнесмен Велико Желев.

„Обвинението му касае една изключително семпла битова история. Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е включил една външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на г-н Желев, договаряйки си процент от комисионната поради обстоятелството, че е вдигнал цените на доставяните материали”, обясни за какво точно става дума защитникът на бившия шеф на АПИ.

Менков изтъкна, че те ще настояват да бъдат разпитани всички 44 души, които са били свидетели в деня, когато въпросният потърпевш е давал обяснения по случая, за да се установят обстоятелствата – дали е имало физически посегателства по време на дисциплинарното освобождение на потърпевшия.  

Адвокатът на бизнесмена посочи още, че няма никакви притеснения относно проверките за качеството на магистралите, изградени от фирмата на Велико Желев. Той бе категоричен, че министър Шишков няма право нито да вади ядки, нито да ги показва в ефира на телевизиите.

Има си органи, които да ги правят тези проверки, както и наказателни органи, когато трябва да се извършва разследване. Компанията на  Желев ще направи проверка чрез независима лаборатория, оторизирана да извършва подобни проверки. Нито Желев, нито компанията има някакви притеснения по отношение на тези тестове, изтъкна Менко Менков.

Клиентът на Менков му беше задържан за 72 часа, а негови офиси – претърсени. По-късно стана ясно, че освен принуждаването на бившия му служител Благой Андонов, Желев и двама негови съучастници нанесли побой на потърпевшия.