Михаил Миков: У нас битката за персонажи и образи подмени битката на идеи и принципи

Шенген е концентриран израз на отношението ни към България, смята още политикът

Михаил Миков

Михаил Миков

Дали ще мине правителството на Габровски – няма да има такова. Ако има някакъв кабинет, той вероятно ще бъде с третия мандат. И ако има, мисля, че то ще стане краткотраен заложник на всичко, което виждаме в народното събрание. Това заяви в студиото на БНТ бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Битката за персонажи и образи подмени битката на идеи и принципи. Това доведе до парадокс – изключително голямо представителство на десницата. Води се битка за опиране до властта, а не до битка за представяне на интереси, както в ляво, така и в дясно. Но този тип компрадорска десница не може да бъде представител на българския бизнес, коментира Миков.

По думите му проблемът на левицата е, че е изгубила своята автентичност и истинност. 

Да не забравяме, че БСП управляваше заедно с десницата. Изгуби правото си да бъде лицето на левите хора в България. Отливът от БСП е по-голям и той ще бъде трудно наваксан. Още повече при положение, че тя влиза в adhod коалиции с десницата. БСП няма друг изход, толкова малка е като тежест, освен да влиза в постоянни разговори с представители на десницата, което продължава да ерозира доверието на хората, които се надяват на ляво представителство, аргументира позицията си бившият партиен лидер.

Според Миков това, че България беше блокирана за Шенген е проява на  изключителната слабост на евросъюза, той действа не според правилата. В момента те нарушават принципите, действат конюнктурно. Шенген е концентриран израз на отношението ни към България. Вижте как те гледат на нас по отношение на приемането ни в еврозоната, за което има натиск това да стане, посочи бившият лидер на БСП.