Младен Маринов: Не съм стъпвал в Кюстендил, нито съм се срещал с шефа на МВР

Системата е под стрес и не функционира нормално

Младен Маринов

Младен Маринов

„Не съм се срещал с директора на полицията в Кюстендил“, заяви пред бТВ бившият вътрешен министър Младен Маринов, депутат от ГЕРБ.

Той добави, че дори не е бил в Кюстендил по време на кампанията и че към действащия министър Иван Демерджиев е подадена погрешна информация.  

По-рано Демерджиев заяви, че директорът  на кюстендилската полиция Светослав Григоров се  е срещал по време на изборната кампания с представители на ГЕРБ, като посочи името на Маринов.

Маринов от своя страна подчерта, че ако се беше срещнал с директора на кюстендилската полиция, не би скрил тази среща, защото е полицай по професия и е нормално да се среща с полицаи.

„В Кюстендил не съм стъпвал“, каза бившият министър.   

„Да дойдат свидетели да кажат, нямам нищо против, аз ви казвам, че не съм се срещал с него. Не съм се срещал с нито един полицейски шеф.“ – отбеляза той.

Маринов допълни, че е бил свидетел на такива срещи с политици от други партии, но отказа да коментира подробности.

По думите му, за да разберат какви са проблемите в МВР, политиците трябва да разговарят с полицаи и по принцип трябва да са отворени към всички граждани.   

Маринов посочи, че политическа употреба на системата на МВР е имало по времето на Бойко Рашков, който я е използвал срещу политическите си опоненти. По думите му, в резултат на това и непрекъснатите неоправдани рокади системата е под стрес и не може да функционира нормално, служителите са демотивирани.