Модни идеи с жилетка

Тя не признава сезони и тенденции, тя е класика в жанра

Зимните намаления са в разгара си, а вие искате да сте сигурни, че сключвате изгодна сделка, като инвестирате в модерни, но и удобни дрехи. Сред топ попаденията е и топлата, мека жилетка!

Как до носите жилетка?

Жилетката е може би една от най-практичните модни покупки, а сега, когато по магазините цените рязко са паднали, може да откриете изключителни модели от качествена вълна, мека прежда или пък с ефектен принт.

Жилетката си е класика в жанра - тя не признава сезони и тенденции, защото винаги може да ви е от полза. Независимо дали искате да ви сгрее през зимата, да ви пази от хладния вятър на есента или пък да ви служи като преходна връхна дреха през пролетта.

Разбира се, всяка година различни модели са на мода. Напоследък по-актуални са oversized кройките, както и жилетките без закопчаване.

Широките ръкави и едрите плетки също са топ тенденция, като с тях може да се настроите на ретро вълна или да ги използвате, за да внесете малко бохо нотки в стила си.

Жилетките със странично закопчване на рамото пък са подходящ избор, ако харесвате по-разчупените линии и търсите нестандартна визия. С тях обаче трябва да сте по-внимателни, тъй като пасват на по-издължена и стройна фигура.

За офис стила пък може да заложите на по-къси модели от фина плетка,  защото са по-консервативни и елегантни. Тях може да комбинирате с класически черен панталон, с панталон чино, с пола молив или пък разкроена с миди дължина.

5 модни идеи с жилетка
 
Жилетка вместо палто

За тази зима една от популярните модни тенденции е да заместите пухкавото яке и строгото палто с дебела жилетка. Дължината обикновено е до глезена или до средата на прасеца. Този модел се съчетава с боти на ниска подметка, кубинки или ботуши в стил UGG. Задължително комбинирайте и с топъл шал.

Женствена с рокля

Ако търсите по-женствено и кокетно излъчване, може да комбинирате жилетката с къса рокля от ефирна материя или с модел на рокля по тялото. Чифт токчета, тънък колан и ефектен шал завършват визията ви. По желание може да замените токчетата с ботуши с равна подметка.

Небрежно с дънки

Класическата комбинация, която повечето дами предпочитат, е на мека жилетка с дънки. При oversized жилетките прилепналите дънки са по-подходящ избор. Бъдете модерни, като комбинирате жилетката с ретро дънки с кройка от 90-те и сатенен топ и дантелено деколте. 

С клин и кецове

За разходка в парка, неделно кафе или пък просто когато ви се носи нещо удобно и неангажиращо - съчетайте жилетката с плътен клин, туника и кецове. За този случай моделите с дължина до средата на бедрото ще са по подходящ избор от късите жилетки. 

Комбинирана с аксесоари

Жилетката е дреха, която носи на аксесоари. При шапките - за по-елегантна и модерна визия, може да се спрете на модел с широка периферия. За небрежен стил ще ви послужат плетените шапки. Шаловете също са задължително допълнение към жилетката - по-топли и обемни за студените дни, или пък по-ефирни и цветни за пролетта. Хубаво и когато комбинирате жилетката с колан. Тънкият колан акцентира върху талията, но пък напоследък като че ли има някакво завръщане към широките колани. Що се отнася до чантата - моделите с дълга дръжка са най-често срещаният избор, но за по-ежедневна визия може да заложите на кожена раница. (rozali.com)