Момчил Дойчев: Територията Газа е терористична протодържава Хамас – защо никой не казва това?

Палестинците освен жертва са и поддръжници на терористите

Доц. Момчил Дойчев

Доц. Момчил Дойчев

Газа е протодържава на „Хамас“, а палестинците освен жертва са и поддръжници, и виновници за властта на терористите. Такава позиция изрази във Фейсбук политологът доц. Момчил Дойчев,  съпредседател на Атлантическия съвет на България.

„Защо никой не казва, че територията Газа е терористична протодържава „Хамас“? Защо никой не казва, че това е всъщност нещо като вариант на Ислямска държава, в която не могат да съществуват други религии, освен войнствения ислямизъм? Защо никой не казва, че това е вид арабска тоталитарна диктатура, поданиците на която не са желани гости от самите съседни арабски държави?“ – пита той.

„Не случайно Египет не допуска не само ислямските  терористи от „Хамас“, но и обикновени жители на Газа на своя територия (въпреки че имат огромни ненаселени територии в Синай и в Арабската пустиня). И Египет, и Йордания и богатите Саудитска Арабия и петролните арабски емирства не приемат арабски и мюсюлмански бежанци, но настояват Европа да ги приема. А палестинските бежанци са и жертва, но и поддръжници и следователно виновници за властта на палестинските терористични организации и ислямския тероризъм. И точно затова, а не заради Израел и Запада и до днес няма палестинска арабска държава.“ – посочва доц. Дойчев.