Моника Белучи разкри причината да се влюби в Тим Бъртън

Той е абсолютно прекрасен, казва иконата на италианското кино

Моника Белучи: снимка: БГНЕС

Моника Белучи: снимка: БГНЕС

Моника Белучи стана героиня на новия брой на испанската версия на Harper's Bazaar. Във фотосесия на Хави Гордо тя се появи в няколко ярки изображения, събрани от стилистката Клаудия Лаукамп. Изданието отбелязва, че на 58 години Моника е въплъщение на вечната чувствена красота, както и на елегантност и чар: „Това е типичната италианска жена.“

Актрисата даде интервю за списанието, в което призна с какво я е покорил сегашният й любовник, режисьорът Тим Бъртън: „Да кажем, че намерих в Тим прекрасен дух, улавящ душата на човек, който е вдъхновен от света на мечтите. Той е абсолютно прекрасен!"

Моника говори и за отношението си към феминизма: „Имаме още много да извървим, но вече е ясно, че в обществото са настъпили големи промени. Еволюцията на жените дава възможност на мъжете да преодолеят остарелите идеи. Кой каза, че човек не може да се грижи за сина си, че не може да плаче? Нашето освобождение, освобождението на жените, освобождава и мъжете.”

Говорейки за голямата си дъщеря Дева от бившия й съпруг Венсан Касел, актрисата призна, че е много доволна от успехите й като моделка. Що се отнася до по-малката сестра 13-годишната Леони, тя, според Моника, е нейният основен съветник по „младежките“ неща: „Тя често ми казва: „Мамо, наистина ли не я познаваш? Тя има 50 милиона абонати!“ И аз си казвам: „Кой е това? Съжалявам, не я познавам. Леони също има страхотен творчески усет, виждам го.”

За корицата Моника Белучи позира в рокля на Nina Ricci и бижута на Cartier. Втората корица бе украсена от Кендъл Дженър - Harper's Bazaar реши да посвети септемврийския брой на иконите на модерността, които помагат да се "определи настоящият момент и да му се даде смисъл". Списанието смята за такива икони, между другото, Чарлийз Терон, Паула Мескал, певицата Доха Кат. По-рано, през юни, Моника Белучи говори за връзката си с Тим Бъртън в интервю за Elle France. /БГНЕС