Москва с мръсна пропаганда за срещата за мир в Швейцария: Прахосване на време за поддържане на антируската психоза

Александър Грушко

Александър Грушко

Конференция за конфликта в Украйна в Швейцария ще бъде загуба на време, което ще бъде прахосано за „поддържане на антируската психоза“. Това е заявил заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко.

"Това са напълно нелепи задкулисни игри, виждат се с невъоръжено око. Вече е ясно, че това ще бъде загуба на време, някаква акция, чиято стойност е нулева, но която ще се използва максимално за поддържане на антируската психоза“, коментира Грушко в интервю за изданието "Известия"..

Според Грушко целта на конференцията за Украйна в Швейцария ще бъдат снимки, в които „трябва да има хора и знамена, колкото повече, толкова по-добре“.

"Ето защо те използват толкова примитивни средства, за да привлекат там представители на глобалния Юг, извеждайки на преден план не формулата на Зеленски, каквато всъщност имат предвид организаторите, а второстепенни въпроси. Вие сте за продоволствената сигурност, за безопасността на атомните електроцентрали и подкрепяте размяната на затворници? „Добре, тогава елате да поговорим“, развива пропагандната си теза зам.-външният министър. 

Подобна риторика, която се опитва да омаловажи срещата на върха за мир в Швейцария и профанизира нейното значение, издава притеснение и страх у Кремъл. Режимът в Москва очевидно осъзнава, че това още повече ще подкопае отношението на цивилизования свят към Русия и Путин, който започна мръсната агресия в Украйна и не спира да шантажира Запада със заплахи от ядрени удари и дори предизвикването на Трета световна война.