Мултикултурната ксенофобия в Русия: безмилостна и безсмислена

В тази страна всички вътрешни проблеми се компенсират чрез култивиране на омраза към други националности, религии и етнически групи

Александър Коваленко, "Информационна съпротива"

Събитията, които се случиха на летището в Махачкала вечерта на 29 октомври, когато радикали нахлуха в главния терминал и на пистата в търсене на евреи, пристигащи в Дагестан, бяха напълно предвидими. Не е случайно, че ден по-рано, на 28 октомври, подобни погроми се случиха в Хасавюрт, когато тълпа радикали търсеше евреи в хотелски стаи и не беше възпрепятствана от т.нар. правоохранителни органи.

Исторически погледнато, в Русия всички вътрешни проблеми се компенсират чрез култивиране на омраза към други националности, религии и дори етнически групи в самата Русия. Когато руснаците не са ясно инструктирани от пропагандата кого да мразят отвън, те започват да се мразят помежду си, своите съседи във федералните окръзи и региони.

При Путин етническите конфликти не просто се използват - те се катализират, а междуетническата омраза се насърчава.

В епохата на Путин и под патронажа на ФСБ, край Санкт Петербург е открит центърът "Партизан", където стотици неонацисти от цял свят са били и продължават да бъдат обучавани в бойни действия. Центърът се управлява от Руското имперско движение (РИД) и е оборудван с всичко необходимо, за да могат членовете му да усвоят тактиката на бойните действия в градски условия. Много "ученици" на този център по-късно се оказват в горещи точки, включително в ЧВК "Вагнер".

Именно по времето на Путин руските служби за сигурност започват активно да спонсорират такива европейски неонацистки и националистически организации като: "Златна зора" от Гърция; Националдемократическата партия на Германия; българската "Атака"; "Лига Ломбардия" от Италия; италианската "Нова сила"; Британската национална партия; Партията на шведите; Датската партия и много, много други.

В Русия беше създадено точно копие на нацистката Хитлерюгенд - "Неармия", в която децата се учат да убиват и да мразят и чиито потомци, изпълнени с омраза, понякога стрелят по собствените си съученици в учебните заведения. Следователно в страна с такива тенденции какви други прогнози за събитията може да има освен неизбежни и мащабни погроми? Навремето световната общност си затваряше очите за разрастването и засилването на нацизма в Германия и по същия начин световната общност си затваряше очите за култивирането на неонацизма в Русия. Грешките са едни и същи, крайният резултат може да бъде сходен.../БГНЕС