Надежда Нейнски: България е изключително важен съюзник в южния фланг на НАТО

Редовното правителство ще върне доверието на партньорите ни

Надежда Нейнски

Надежда Нейнски

"В България се сформира евроатлантическо мнозинство, което независимо от трудностите и от проблемите по пътя, е на път да излъчи редовно правителство”, заяви министърът на външните работи от 1997 г. до 2001 г. Надежда Нейнски, цитирана от Нова ТВ. 

Тя подчерта, че страната ни е "изключително важен съюзник в южния фланг на НАТО".

По думите ѝ залогът е твърде голям. Тя коменитра, че  посещението на Джеймс Рубин е продиктувано от желанието на НАТО и западните ни партньори да ни помогнат за преодоляването на дезинформацията.
Рубин, който е специален пратеник и координатор на Центъра за глобално взаимодействие на Държавния департамент на САЩ пристигна у нас в ключов момент за България, а и за Балканите. Целта на посещението му е да се засилят инициативите за борба с дезинформацията. 

„Правителството, което е на път да бъде гласувано в НС, ще върне България отново на картата на доверието с нашите партньори", посочи още Нейнски.

Тя коментира и ролята на Турция в Алианса.

"През последните години Ердоган предприе редица действия, с които намали доверието на НАТО в Турция като партньор - сближаването с Русия, закупуването на военна техника от Москва. Но Турция е много стратегическа държава в НАТО." - отбеляза Надежда Нейнски.