НАП проверява фирми, свързани със създателя на „Величие” Ивелин Михайлов

Става въпрос за натрупани задължения и сигнали към данъчните за схеми и измами

Румен Спецов

Румен Спецов

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция "Митници" срещу дрогата, предаде "Дарик".

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от “Продължаваме промяната” (ПП) и в които се коментира “кеша”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Ден по-рано водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент Николай Марков заяви, че в "Историческия парк" във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

В ефира на NOVA самият Ивелин Михайлов нарече себе си "комплексен бизнесмен", като сред начинанията му е и строителство на жилищни сгради. С пари от бизнесите си той финансира и партията, както и предизборната кампания.

И отново отрече "Исторически парк" да е пирамида. По думите му акции не са продавани от 2019, когато е завършен атракционна. А тази година е имало събиране на инвеститорите и никой от тях  не се е оплакал, че е бил излъган.