Атлантическият съвет припомня: Настояваме за разследване на ролята на ген. Леонид Решетников в президентските избори у нас през 2016 г.

Българските власти решително да работят за предотвратяване и пресичане на подривната дейност на руските специални служби

Атлантически съвет припомни на официалната си страница във "Фейсбук" една от важните си инициативи през отминалата година. Да се надявам, че през 2020 г. тя ще се осъществи.  

На бившия генерал от КГБ Леонид Решетников  и олигарха Константин Малофеев през септември беше наложена забрана от ДАНС да влиза у нас за 10 години заради поставените "задачки" на шефа на "родните "  Русофили"  да преориентира външната ни и вътрешна политика. ".  Обвиненние срещу тях обаче няма повдигнато.

Ето какво написаха от  Атлантическия съвет:

Недовършена работа от 2019 година!
Продължаваме да настояваме българските власти решително да работят за предотвратяване и пресичане на подривната дейност на руските специални служби в България.
През септември избухна шпионски скандал, продължил с изгонването на руски шпионин на дипломатическо прикритие от София.
Необходимо е пълно и всеобхватно разследване. Настояваме за специално разследване на ролята на генерал Решетников в президентските избори у нас през 2016 г.