Наталия Киселова: Много е вероятно наесен да има избори за кмет на София

Тя не очаква да бъде избран председател на СОС

Доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова

Много е вероятно наесен да има нови избори за кмет на София, заяви пред БНТ доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.

Тя напомни, че административният съд постанови да се прегледат 10% от бюлетините от вота в столицата, при което се оказа, че при над 90% са установени нередности.

"В тези 10% от 1369 секции има разминаване над 90% между записаното в протоколите и онова, което има като данни в чували и флашки. Поради тази причина съдът е вължоил експертиза на експертите да преброят абсолютно всички протоколи в Столичнаjd община. Ако разликата между първия и втория кандидат на втория тур е над определения брой гласове, обявени от ОИК-София, то резултатът са нови избори." - поясни събеседничката.

Доц Киселова не очаква да бъде избран председател на Столичния общински съвет.

„Сагата в СОС може да продължи до края на мандата“, коментира тя.

Според нея в ПП-ДБ-СС не са разбрали, че не е трябвало да се пристъпва към разглобяване на МОЧА – това е взривило намерението им „в София да има анти-ГЕРБ управление“. 

По скандала с имота на ул. „Чаталджа“, в който са замесени Асен Василев и Даниел Лорер, тя отбеляза, че е шокиращо намерението да се водят дела срещу разследващи журналисти.

„Не може да съдиш разследващи журналисти за това, че изнасят информация от публични регистри“, подчерта доц Киселова.  

По думите ѝ, посланието на подобно поведение е: „Ние искаме като сме във властта да не ни закачат.“