Националите на Турция козируваха на терена в чест на войниците в Сирия

УЕФА започва разследване

Европейската футболна асоциация УЕФА ще започне разследване срещу националния отбор на Турция, след като футболистите от тима козируваха при победния гол на Дженк Тосун във вратата на Албания в петък в мача от квалификациите за Евро 2020 в Истанбул.
.
Турците спечелиха срещата с 1:0 с гол в последните секунди, а играчите и треньорското ръководство си направиха подобна снимка и в съблекалнята след мача. Въпросната случка става само дни след началото на военната операция, която предприе Турция на територията на съседна Сирия.

Самият Тосун сложи снимката си в профила си в Инстаграм с послание: "За нашата нация, особено за тези, които рискуват живота си за нея." От турската федерация също посветиха победата на войниците, които се бият в Сирия.

Според УЕФА обаче това може да се сметне за политически символ, който централата не допуска. Говорителят на централата Филип Тоунсенд заяви, че козируването се разглежда като провокация и добави, че това действие ще бъде разгледано сериозно от компетентните органи.