Сложиха Радев в публиката, не гo настаниха при официалните гости на концертa във Виена

кадър: БНТ

кадър: БНТ

Румен Радев беше поканен на новогодишния концерт на Виенската филхармония. Президентът обаче изненадващо не беше на ложите за официални лица, а сред останалата публика. Той е бил придружен от дъщеря си Дарина, както и от служебния вицепремиер Атанас Пеканов.  

Припомняме, че през 2018 г. семейство Радеви отново слушаха филхармонията на 1-ви януари. Тогава обаче съпругата на президента дефилира със специална рокля на балкона на т.нар. ВИП-гости, макар че едва ли има други в залата. 

Разликата отпреди 4 години е, че тогава поканата към българския държавен глава е отправена от австрийския му колега Александър Ван дер Белен, а за днешното събитие - от канцлера Карл Нехамер.  

Концертът се излъчва по БНТ. От държавната телевизия направиха напоителна реклама и в началото на двете части на най-голямото музикално събитие на Нова година натрапчиво се повтаряше, че Румен Радев присъства в залата и е единственият държавен глава, който е поканен. Концертът всъщност съвпадна и с посещението на Радев в Австрия, където се срещна с Карл Нехамер, за да обсъдят защитата на външните граници.