Невзоров: Изкуственият интелект разкри двойниците на Путин – мощен удар по репутацията на людоеда

„Завалията ИИ дълго почесваше невронните си мрежи“

На снимката: авторът

На снимката: авторът

Александър Невзоров*

Не можем да кажем, че всичко вече е еднозначно доказано, но версията за наличието на "двойници" на Путин беше подкрепена и отново разцъфтя. Арбитражът по този деликатен въпрос беше поверен на т. нар. изкуствен интелект.

Завалията ИИ започна да нервничи и продължително да се почесва по всичките си невронни мрежи, но призна, че

по редица параметри има съществени разлики

между "Путин от парада на 9 май", "Путин в Мариупол", "Путин на Кримския мост".

Анализът на гласовите, пластичните, мимическите, възрастовите характеристики на персоната е трудоемка работа, но не и сложна. По този въпрос може да се доверим дори на ИИ. (Такъв анализ може да се направи и от човешки екип – той трябва да включва тридесетина много квалифицирани специалисти: физиолози, анатоми, антрополози, логопеди и пр. За получаване на убедителни резултати ще му е нужна около година.)

Забавно е, че за изследването са взети

не просто щъкащи на заден план „Путиновци", а говорещи "Путиновци"

пригодни за показване в едър план по телевизионните канали. Ако се доверим на анализа на ИИ, става дума не просто за статисти с физическа прилика, а за реални двойници, способни да поддържат разговор, умеещи да заблудят събеседника, както и масата телевизионни зрители.

Темата за двойниците – в процеса на нейното разгръщане и получаване на авторитетни потвърждения, ще бъде мощен удар по репутацията на кремълския людоед. Тя ще привнесе в народните маси "недоумение", конфликти и това трескаво съмнение, което толкова липсва.

Превод Faktor.bg

*Текстът е публикуван от автора в мрежата Телеграм.