Нинова за Радев: Лакомия за власт, премина всякакви граници!

"Румен Радев унижи президентската институция"

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Президентът Румен Радев унижи президентската институция с това поведение, с това изпускане на нерви още при връчването на мандата  - това заяви  пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Днес аз не можех да повярвам на очите си, че напуска залата по време на българския химн. Президентът на републиката! Това едно.
Второ, виждате какви искри прехвърчат още от първия ден. И заложени капани.  
Президентът не иска правителство, той иска да продължи да управлява със служебни кабинети. Лакомия за власт.“ – коментира Нинова.

Напомняме, Радев напусна залата на Народното събрание преди новото правителство да положи клетва – когато звучеше химнът на България. Демонстрацията на неуважение към националния ни химн стана пред очите на чуждите посланици.

„Той  е бащата на този хаос в държавата. Създаде ПП, пусна ги срещу ГЕРБ с протестите, свалиха Борисов.  Направихме общо правителство, той се съюзи с Борисов, за да свали нашето правителство… Сега се говори, че си прави кметска партия, среща се кметове…“ – продължи Корнелия Нинова.

Тя смята, че Радев е заложил капани на новото правителство. Според нея първият шамар е отстраняването на служебните заместник-министри – това ще затрудни навлизането в работата на новите министри.

По думите й, той се позиционира се като опозиция, но не може да бъде алтернатива.  

„Той вече не може да бъде алтернатива, той е част от проблема, а не решение на проблема“, подчерта Нинова.

Тя каза още, че социалистите не са договаряли с ГЕРБ кандидатурата на Гроздан Караджов за министър на транспорта, нито каквито и да било министри - коментарът беше направен във връзка с изказване на Борисов от днес.  

Нинова напомни, че Караджов е представител на ИТН.

„Ако са се договорили с ИТН, БСП няма нищо общо с това“, коментира Нинова.