Нинова: Сглобката се състои от две неща - страх и алчност, по-добре е да идем на избори

Тя обясни, че не се страхува от нова лява партия, начело с Ваня Григорова

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

По-добре е да се отиде на избори,  ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да не се разберат. Защото така ще е по-добре за държавата. Тази позиция изрази в интервю за БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й тази сглобка се състои от две неща - страх и алчност. Страхът на Борисов от възмездие заради това, какво е правил през годините, и алчността за постове и пари на ПП-ДБ, уточни тя. Не липсва и корупция през тези 9 месеца, добави Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че алтернативата е промяна на цялостния модел на управление. Тя отбеляза, че ПП- ДБ са предали хиляди избиратели и са върнали страната в изходната позиция от 2020 година. Затова Нинова вижда алтернативата е да се съберат хора, които истински искат промяна на модела и да се мине през избори. В сегашния състав на НС това не е възможно, защото промяна и мафия се прегърнаха, смята Нинова.

Тя е категорична, че БСП няма как да влезе в сговор и подчерта, че само те не са влезли в сговор с мафията.

Според Нинова опитът на президента Румен Радев да създава нови партии не е довел до нищо добро. И поясни, че не се страхуват от появата на нова лява партия, начело с Ваня Григорова.