Нов скандал с проруския "възрожденец" Костадин Костадинов: Става шеф на музей с подправени документи

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Лидерът на проруската партия "Възраждане" във Варна Костадин Костадинов е станал шеф на музея в Добрич с подправени документи. Журналистът Васил Иванов показа по Нова ТВ. За да спечели конкурса, Костадинов е трябвало да покаже документи, сред които и такива, които доказват, че 5 години е работил в областта на културата. За целта представя длъжностни характеристики от престоя си във ВМРО, където е бил и зам.-председател на партията. В една пише, че е бил организатор 3 г. и се е занимавал и с издаване на книги и снимане на филми.

В другото заявление обаче пише, че две години е бил "експерт по стопанска дейност", в него няма и дума за културни дейности. Костадинов обаче успява да заблуди комисията в Добрич, която гласува да стане директор на музея през 2013 г. Манипулациите обаче не спират до тук. За да не остане съмнение, че ВМРО праща свой човек на поста, е подправена годината на напускането на партията на Костадинов. В документа пише, че е напуснал през 2012 г., но двойката е закръглена на нула и така излиза, че лидерът на "Възраждане" не е работил за ВМРО от 2010 г. 

Оказа се, че Костадинов има и богата политическа кариера. През 2005 г. Стефан Софиянски е водач на листа, а лидерът на "Възраждане" е втори. Бил е 3 години заместник на Красимир Каракачанов във ВМРО, кандидат-кмет от "Варна утре" на спортния министър Красен Кралев, в гражданската квота на НфСБ, кандидат за кмет на Варна от "Атака", а след това и кандидат за градоначалник на морската столица, подкрепен от местното БСП с председател Борислав Гуцанов. Наред с това организира протест с Корнелия Нинова, за която днес твърди, че е част от статуквото. 

Припомняме, че в предишния епизод на предаването излезе наяве как, след като си взима партийната субсидия от 1,6 млн., изведнъж Костадинов напуска апартамента варненски краен квартал и си купува къща за 200 000 лв. с изглед към морето. Жена му пък купува апартамент за 100 000 лв., въпреки, че като музеен уредник взима 700 лв.