Алгафари: Радев да прочете Санстефанския договор, платили сме с вагони злато за руските жертви от 3-ти март

При нашия неграмотен народ, не си заслужава да се прави референдум

„Управляват ни 3 формации, които са се сглобили, включително и ДПС". Това заявява политическият пиар Нидал Алгафари пред BGonAir. 

„Със 167 депутати ще се намерят от всички един-двама да се разболеят, за да минат конституционните промени. Парламентът има мнозинство, за да махне съветския паметник в София, да направи така, че да се празнуват само българските празници и да покажем, че сме откъснати от Москва. На високи постове, като премиера, председател на НС и президент, трябва да се избират млади хора, а не да се излагат на стари години. Служебните кабинети също трябва да се махнат", каза още писателят. Той коментира идеите да се направи референдум за това, кой да е Националният ни празник.

"При нашия неграмотен и необразован народ - не си заслужава да има референдум. 3-ти март отдавна ни разделя. 24-ти май, посветен на Кирил и Методий, не е черковен празник, а на буквите, за да се издигнем в духовността", допълни Алгафари.

Той коментара и поредната русофилска провокация на Румен Радев, който е "заплашен", че вече няма да раздава кремълски "морал" от Шипка и констатира, че "Смяната на Трети март с 24 май е покушение срещу историята и започва война с миналото": „Всички знаем, че руснаците са дошли, за да стигнат до Дарданелите. През 9-и септември също е имало жертви. По логиката на Радев, трябва ли да го направим национален празник? Президентът да прочете Санстефанския мирен договор, в който нямаме участие. Страната ни е платила вагони със злато за руските жертви от 3-ти март".