Андрей Райчев: Не е изключено Радев да напусне президентството и да оглави партия, след като сглобката се разпада

Андрей Райчев

Андрей Райчев

Зад цялата тази разпадаща се конструкция на управление е най-опасно, ако Румен Радев  слезе от президентството и оглави партия или политически проект, за което се говори и има очакване. Той има 30% подкрепа и половин милион избиратели. Йотова поема президентството и довършва мандата. Тази прогноза лансира по Нова ТВ социологът Андрей Райчев като коментар към трусовете, които са обхванали управляващата коалиция. Според него такава ситуация ще е добра за  Борисов, които  си е оправил отношенията с Радев, а другите играчи трябва да се съобразяват с това. Това е новото, което предстои на политическия терен. Това, ако се случи ще промени изцяло позицията на ПП-ДБ, прогнозира Райчев.

Той изрази предчувствие, че сигурна е работата, че се приближаваме към избори. Едната страна е решила да направи избори и да предизвика другата страна да се съобразява с условията. Случващото се тук е свързано с войната в Украйна. Киев губи войната, явно се върви към постигане на споразумение, което минава през оставката на Зелнски. У нас това означава да отслабне натискът към политическите играчи. За нашите партии най-важно е състоянието на  електоратите им. Може би някой вижда, че  електоратът му се разпадат и тръгват към избори.

Но трябва е ясно какво каза Борисов на опонентите си:  времето, в което ви дадох да управлявате с моето мнозинство е отминало. Вече не ми трябвате, аз вече не съм в изолация. Той е готов на избори и след тях ще избира, с кого да управлява, коментира още Райчев.