Антон Кутев: Има милиарди причини сглобката да остане, защото зад нея стоят милиарди левове

Антон Кутев

Антон Кутев

Партиите ще се споразумеят за правителство, но дали има и други възможности за нови конфигурации ще разберем през следващите месеци. Смятам, че ще се разберат политиците, независимо че ПП-ДБ ще се опитват да извиват ръцете на ГЕРБ. Има милиарди причини тази сглобка да остане, защото зад нея стоят милиарди левове. Това заяви по Нова ТВ бившият социалист и говорител в четири служебни правителства Антон Кутев. Според него докато тази  сглобка е на власт няма да се разбере и да се установи например къде изтекоха милиардите от магистралите, както и от други обществени поръчки. 

Задавам въпроса - какъв е интересът на ППДБ да не пита къде са тези пари, а отговорът е във властта. Асен Василев заради това мълчи по тези теми. Всичко в момента ще стане с мандата на ГЕРБ, а ПП няма интерес да губи позиции. ГЕРБ пък няма интерес да разследва себе си, как са работили когато са били на власт.

Кутев коментира и очакванията за президентска партия. Той смята, че пикът за президентска партия вероятно е преминал. 

Ако Радев излезе сега  и  направи свой политически проект, ще срине сегашната политическа система. Но аз не съм убеден, че той иска това, той не е авантюрист. Той има ресурса да направи най-голямата политическа сила в страната сега, с която може да промени политическата система. Но ако него го няма на сцената, то ще има други нови проекти, допълни Кутев.

Той е убеден, че докато тази сгллобка е на власт ще има  скандали с Джуджета и Нотариуси. Съмнявам се, че ако Борислав Сарафов остане на този пост трудно ще бръкне в раните в съдебната система, допълни още Кутев.