Асен Василев: Ако на българския национален празник някой вее чуждо знаме, няма как да защити българския интерес

Асен Василев

Асен Василев

"Не може да има човек в кабинета, който да саботира действията му", коментира оставката на министъра на отбраната Стефан Янев вицепремерът Асен Василев пред БНТ.

"Тодор Тагарев е изключителен професионалист и ние много разчитаме на него. В момента най-важно е, обаче, интеграцията с всички структури в НАТО и колективната сигурност, затова надделя изборът на Добромир Заков", обясни той решението кой да бъде избран за нов министър.

"Не знам дали постовете са причинили паниката във Фейсбук, но те са достигнали до над 1 милион души. Само в две бензиностанции цените се вдигат, но това нещо се изпраща до 1 милион души, в момент, в който се води война. Има си член в НК и той води до 5 години затвор", заяви Василев.

"Държавата изкупува зърното, защото трябва да се подготвим за най-лошия сценарий. В момента имаме зърно за две години, но ние искаме да сме готови и за най-невероятното, ако се случи", обясни той инициативата на правителството да изкупи големи количества пшеница.

"Инфлацията е риск, но не е най-големият. Газът със сигурност е риск, с горивата нямаме проблем. Подсигурено е зърното, торовете - също. Електроенергиката работи. Работим, за да осигурим да няма икономически проблеми, доколкото това е възможно", увери вицепремиерът.

"Има една група, която е пропита от много дълбока пропаганда. Но това, което стана на Шипка и реакцията на всички мислещи хора казаха, че няма как на българския национален празник да се веят чужди знамена. Ако на българския национален празник някой вее чуждо знаме, няма как този човек да защитава българския национален интерес", коментира той скандалът на 3 март.