Атлантици: България да подкрепи Грузия като осъди руските кибератаки!

Искаме МВнР да изрази подкрепа за Тбилиси вместо да дава мъгляви обяснения защо отново сме пропуснали руско оръжие за Белград!
САЩ и Великобритания подкрепиха Грузия, която обвини Русия за масираните кибератаки през октомври 2019 г., когато хиляди грузински сайтове бяха блокирани, а излъчването на местни телевизии беше прекъснато.

Кибератаките са организирани от руското военно разузнаване (ГРУ). Очаква се още 12 държави да излязат с подкрепящи изявления!

Дали България ще бъде сред тези 12 солидарни с Грузия държави? За това можем само да гадаем. Надяваме се да е така.
България също е била мишена на организирани от Русия кибератаки и е винаги на прицел от руските хакери от ГРУ. Сега е моментът не само да бъдем солидарни с Грузия, но и да изпратим решителен сигнал към Москва, че няма да толерираме подобни действия.
Сега трябва да подкрепим Грузия, която е станала жертва на руски кибератаки, вместо да пропускаме руско оръжие за Сърбия през нашето въздушно пространство - зенетно-ракетни комплекси Панцир-С1, със сигурност, както и, по всяка вероятност, неуточнен засега брой модернизирани танкове Т-72.
Настояваме МВнР точно сега да излезе с декларация в подкрепа на Тбилиси, а не да дава мъгляви обяснения защо сме пропуснали, за пореден път, руско оръжие за Белград.

Искаме държавническо поведение!

Атлантически съвет на България